Naslovna
Privatni smještaj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Korčula
Hrvatska
Kontakt

Osnovne informacije

Dom ponajboljih Pošipa

Mjesto Čara udaljeno je 20km od Vele Luke, a smješteno je na padinama iznad prostranog Čarskog polja. Južno od Čare nalazi se Zavalatica u kojoj gosti mogu naći smještaj u brojnim apartmanima. U Zavalatici su svoje ljetnikovce od davnina imali korčulanski plemići, od kojih je najznamenitiji pjesnik Kanavelić iz 17. stoljeća.

U plodnom Čarskom polju uzgajaju se vinogradi autohtone otočke sorte Pošip. Pošip je prvo hrvatsko bijelo vino sa zaštićenim geografskim podrijetlom, a najbolje uspijeva upravo na položajima Čare i Smokvice. Pošip je vino blistave, zlatno-žute boje, visokih alkohola s jedinstvenom aromom suhih marelica i smokava.

Kao jedno od pet starih korčulanskih mjesta (uz Blato, Smokvicu, Pupnat i Žrnovo) Čara se spominje u Korčulanskom statutu iz 1214. godine koji preporučuje i naređuje uređivanje straža i obrane u mjestu.
U središtu Čare je župna crkva sv. Petra iz 15. stoljeća. Na njenom glavnom oltaru je slika istaknutog venecijanskog umjetnika Jacopa Bassana s kraja 16. stoljeća. Ispred crkve na malom trgu raste stoljetno stablo čempresa.

U Čarskom polju, između vinograda, nalazi se i crkva Gospe od Čarskog polja, a u njoj se čuvaju gotički reljefi od bjelokosti nastali u Engleskoj. Prema tradiciji njih je na obalu Korčule naplavilo more. Crkva je hodočasničko svetište otoka Korčule, a glavna svečanost je 25. srpnja, na blagdan sv. Jakova.

 
Pretraga smještaja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smještajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Kuća za odmor: Stratinčica

Novi smještaj: STR928

Kategorija:
Max. kapacitet: 2
Klimatizirano: Ne
Kućni ljubimci: Ne
Do mora: 400 m

od: 50.00 €/dan

Komentari naših gostiju

Stefano Dinosio

Caro Mediterano
Grazie ancora per tutto quello che avete fatto per noi durante il nostro soggiorno a Vela Luka. Complimenti per la vostra disponibilita e gentilezza. La nostra vacanza ci e piaciuta molto, dalla casa affittata, al cibo, al meraviglioso mare ecc.

Tutto e stato molto bello!
Stefano Dinosio

Apartment SIR796

Beautyful place for couple who need calm and quiet. Colour of sea in a bay like in paradise, owners - very kind and helpful,they have fantastic dog,very frendly for guests. Quietly surroundings makes you are happy and your free time is realy free there.
Thanks for all, best regards for owners ...

više »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h