Naslovna
Privatni smje箃aj
Najam vozila
Izleti i transferi
Otok Kor鑥la
Hrvatska
Kontakt

Ra鑙规e

Mirno malo mjesto za savr筫n odmor

Ra鑙规e je smje箃eno u uvali 12 km zapadno od grada Kor鑥le, a u njemu se smje箃aj mo緀 na鎖 u privatnim apartmanima i ku鎍ma za odmor. Ovo malo mjesto savr筫no je za odmor svima koji 緀le pobje鎖 od kaoti鑞e svakodnevice. Ra鑙规e je popularno i me饀 nauti鑑rima jer je zahvaljuju鎖 svom velikom lukobranu sigurna luka po svakom vremenu.

U mjestu se nalazi i mala 筶jun鑑na pla綼, a zapadno od Ra鑙规a su i dvije uvale Vaja i Samograd sa 筶jun鑑nim pla綼ma. Pla緀 su nastale od ostataka bijelog kamena koji se nekad vadio i obra餴vao u obli緉jim kamenolomima.

Samograd je poseban i po svojoj 筽ilj. U 筽ilju se ulazi kroz uzak tunel. U njoj se nalazi velika dvorana sa stalaktitima, stalagmitima i ostalim karakteristi鑞im 筽iljskim nakitom.
Isto鑞o od Ra鑙规a, na putu prema gradu Kor鑥li, je lijepa i mirna uvala Kne緀 u kojoj se smje箃aj mo緀 prona鎖 u udobno namje箃enim apartmanima.

Ra鑙规e je najmla餰 mjesto na otoku, a osnovano je naseljavanjem stanovni箃va iz Makarske i Hercegovine stoga je jedino naselje na otoku u kojem se govori 箃okavicom (ostatak otoka govori 鑑kavskim narje鑚em). Ra鑙规ani su vrsni pomorci, a mjesto je nekada posjedovalo i veliku flotu. Upravo da bi se primili svi brodovi izgra餰n je veliki lukobran za koji se danas ve鎖nom ve緐 jahte.

 
 
Pretraga smje箃aja
 
Jednostavna pretraga:
Tip smje箃ajne jedinice:
Destinacija:
Broj osoba:
 

Soba: Vela Luka

Novi smje箃aj: VLK2

Kategorija:
Max. kapacitet: 2
Klimatizirano: Da
Ku鎛i ljubimci: Ne
Do mora: 15m

od: 65.00 €/dan

Komentari na筰h gostiju

Philippe C. France

Hello

Thank you again  for your service and your nice welcome.
We spent a wonderful fortnight in Gradina, the apartment was superb, the owners were very nice and always ready to help, and the surroundings beautiful. We are sorry that we could not come and tell you before we left because we ...

Jersin i Kramar

Pozdrav

Nevenko,Sedja,Tihana
Na 綼lost ve smo na poslu, a 箃a 鑕mo???
Samo sam se 緀ljela zahvaliti na svim va筰m uslugama i isto za sve napore za na brodi (!!Nevenko). Imali smo se stvarno dobro, Kor鑥la se nama svi衋 i vjerujem da 鑕mo se jo vratiti.

Jo jednom puno hvala i pozdrav iz vru鑕 ...

vi筫 »
 

+385 20 813 832
Everyday from 08.00h - 20.00h